Houding ten opzichte van onszelf – de basis van onze emotionele en fysieke goeden. Maar wat betekent het om echt voor jezelf te zorgen?? En hoe te begrijpen wanneer dit zich zorgen maakt, is voldoende? Deze vier regels zullen helpen ervoor te zorgen dat we onszelf kunnen ondersteunen in moeilijke levensomstandigheden.

1. Zorgen voor zichzelf impliceert het vermogen om met jezelf te praten

Voor veel drukke mensen veroorzaakt het idee om voor zichzelf te zorgen protest en afwijzing. Ze hebben geen tijd voor yoga, er is geen geld voor massage en er is geen kracht zelfs voor ochtendoefeningen. Dus, tenminste, denken ze. Dit alles kan waar zijn, maar ze missen een belangrijk punt: over het algemeen is het niet om een ​​paar uur per week voor lessen te kunnen vinden. Dit is een manier van leven waarin het belangrijk is welke relatie je vanaf de dag en op elk individueel moment met je bouwt.

Het vermogen om te praten, een gemeenschappelijke taal bij ons te vinden, bepaalt grotendeels onze stemming, beïnvloedt het niveau van stress en of we ons depressief voelen of de situatie beheersen. Een gespannen dag kan worden gezien als een nachtmerrie en een tijdwaarneming, die een volledige uitputting belooft. Maar het is mogelijk – als een levensuitdaging die al onze sterke punten ontwikkelt en omvat. De keuze is aan jou.

Let op hoe en waar je van denkt en inspanningen leveren om zich af te komen van onproductieve manieren van denken

We bieden onszelf van de service van een beer en negeren dit ongelooflijk belangrijke onderdeel van zelfzorg. In feite zullen geen concessies en weinig geneugten effectief zijn als je gewend bent om jezelf te wikkelen en tot paniek en zenuwinzinking te brengen. Je gaat naar massage, maar ontspan niet, maar denkt eindeloos aan het werk. Je komt naar de yogales, maar wordt niet ondergedompeld in het proces, maar bent bezig jezelf te vergelijken met degenen die naast je oefenen.

Let op hoe en waar je van denkt en inspanningen leveren om zich af te komen van onproductieve manieren van denken. Dit is een noodzakelijke en vrij realistische voorwaarde voor zelfzorg.

2. Afleiding kan nuttig zijn, maar slechts een tijdje

Als ik mijn vrienden vraag welke methoden van zelfhelp ze oefenen, worden ze meestal geaccepteerd om te vermelden, wat zich afleidt van verontrustende situaties. Sommigen gaan in een dronken lezen van liefdesromans, anderen “hangen” op internet, anderen gaan naar de bioscoop.

Er is niets mis met het gebruik van een van deze technieken van tijd tot tijd. Коathда ээоцииclus зашкаливают или вы выжаты как лимон, юбююе бое болееectie аолеее активные занятивные занятивные занятивные занятивные занятивные занятивные занятивные занятивные занятивные занятиchter ианятиchter ианятиclus погrouw погrouw пеееchter погrouw пеееchter погrouw пееchter погrouw порrouw пееchter порug порrouw сорrouw ° потребовать слишком болших затрат. Op zulke momenten is het echt handig om gewoon te schakelen.

Wat niet nuttig is, is een lay -out waarin de vlucht van problemen uw enige zelfhelpige manier wordt. Als je dat alleen doet, word je losgekoppeld, angst overstemt, problemen vermijdt of negeert, zul je veel onrendabele gedachten en gevoelens in de loop van de tijd verzamelen, wat de stress kan vergroten en burn -out kan versnellen, en niet andersom.

3. Zoek manieren om uw ervaring emotioneel te verwerken

Eigen vermogen De gebruikelijke afleiding door klassen die u zullen helpen omgaan met ervaringen en het verwerken van deze. Een zorgvuldige houding ten opzichte van zichzelf impliceert nog steeds de noodzaak om na te denken over de omstandigheden die stress veroorzaken, en negatieve emoties te ontmoeten die erbij horen.

U hebt bijvoorbeeld verschillende verantwoorde deadlines die samenvallen in termen. Het onderdrukt je zo veel dat geen bioscoopcampagnes en andere afleidingen gewoon zullen helpen. Het is beter om libido man te doen wat doelbewust uw stressniveau beïnvloedt. Zeg, doe verschillende speciale ontspanningsoefeningen of praat met een collega.

Vraag jezelf af: “Heb ik toegang gekregen tot mijn gedachten en gevoelens? Of ik het beste perspectief zag om mijn probleem op te lossen?”

Voor jezelf zorgen betekent ook aandacht voor je emoties. Iedereen voor zichzelf bepaalt welke specifieke soorten activiteiten hem helpen emoties te verwerken. De ene wordt gefaciliteerd door het leven van het dagboek, de andere – tekenen, praten over het probleem met een vriend of psychotherapeut, de derde is gebed of spirituele praktijk. Vergeet niet dansen, fysieke oefeningen, favoriete muziek. Soms is het genoeg om goed te huilen.

Dezelfde lezing en tv kunnen nuttig zijn als u geen contact met hen opneemt met het doel om af te leiden, maar op zoek naar de inhoud die in harmonie is met uw probleem. Wanneer u bijvoorbeeld geen lichtgewicht romantiek leest, maar gedichten die de emoties beïnvloeden die u wilt uitwerken.

Vraag mezelf, om te begrijpen of er een effectieve activiteit was die je hebt gekozen, de vraag: ‘Heb ik toegang gekregen tot mijn gedachten en gevoelens? Of ik het beste perspectief zag om mijn probleem op te lossen? Voelde je verlichting en emotionele bevrijding als gevolg van deze acties??”Als het antwoord” ja “, dan heb je iets geweldigs gevonden.

4. Zorg voor uw lichamelijke gezondheid

Het lijkt voor velen van ons: om “jezelf goed te maken”, moet je iets nieuws, helder en onverwachts in ons leven introduceren. Leg een ronde som voor een cursus speciale massage op, meld je aan voor lessen over meditatie voor een bekende goeroe, kom met een nieuwe hobby in de hoop iets te vinden dat geïnspireerd is. Dit alles kan natuurlijk deel uitmaken van de zorg voor jezelf, maar vergeet geen eenvoudige dagelijkse procedures die lichamelijke gezondheid ondersteunen.

Omdat je nog steeds moet eten, slapen, wassen en kleden, kunnen al deze routinematige acties een platform worden om de beste gewoonten uit te werken. Waarom niet de keuze van hoog -kwaliteit, gezond voedsel benaderen? Verander de tijd om naar bed te gaan en koop tegelijkertijd een comfortabeler kussen om beter te slapen?

Aandacht tonen aan ons lichaam, zorgen voor ons goeden, we laten zien dat we onszelf waarderen, dat ons leven belangrijk voor ons is. Dit heeft niet veel tijd en geld nodig. Ondersteuning van een intern gesprek, het verzorgen van uw gezondheid en het naleven van het evenwicht in acties die de ontwikkeling van emoties afleiden en helpen, zult u zich op de juiste weg bevinden naar een goed, harmonieus leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *